Polévka z kapra

1 kg kapra, sůl, 10 g másla, 20 g hladké mouky, 1 lžička mleté červené papriky, 30 g cibule, 1,5 l vody, ocet, 1 bobkový list, 5 zrnek pepře, 1 dl zakysané smetany
Jak na to:Očištěného, vykuchaná a umytého kapra pokrájíme na menší kousky, osolíme a necháme stát. Z nasucho opražené mouky a másla uděláme bledou jíšku, přimícháme mletou červenou papriku, nastrouhanou cibuli a trochu osmahneme. Pak zalijeme vodou, přidáme trochu octa, bobkový list, celý pepř a přivedeme do varu. Do vroucí polévky vložíme nakrájenou osolenou rybu a uvaříme do měkka. Uvařenou polévku přecedíme, přilijeme rozkvedlanou smetanu, osolíme a přidáme maso sklizené od kostí.
Podáváme s osmaženou houskou.
Krémová rybí polévka, Rybí polévka z kapra, Pečený kapr na houbách, Kapr pana Petra Voka, Polévka z kapra (jako jaternicová)