Polévka z kapra (jako jaternicová)

Potřebujeme:

1 kg kapra, 20 g celeru, 20 g mrkve, 20 g petržele, 4 stroužky česneku, majoránka, zázvor, pepř, 20 g másla, 20 g mouky, 4 housky, sůl

Jak na to:

Z očištěného, ​​vykuchaná a umytého kapra stáhneme kůži a vykostíme ho. Kůži, kosti a hlavu dáme vařit, přidáme očištěnou zeleninu a osolíme. Maso posekáme nadrobno, přidáme rozetřený česnek, trochu majoránky, zázvoru a mletého pepře. Tuto směs dáme do čistého hrnce a na ni přecedíme uvařenou polévku. Necháme chvíli vařit, zapražíme bledou jíškou z mouky a másla a dovaříme.
Podáváme s pokrájenou a osmaženou houskou.

Podobné recepty:

Krémová rybí polévka, Kapr s mandlemi, Kapr s mandlemi, Jaternicová polévka, Rybí polévka z kapra