Rybí polévka

Potřebujeme:

1 kg jakékoliv ryby, 1,5 l vody, sůl, 120 g cibule, 2 lžičky mleté ​​červené papriky, 2 zelené papriky, 80 g kořenové zeleniny

Jak na to:

Očištěnou, vykuchanou a omytou rybu vykostíme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a necháme stát. Do vody dáme omytou hlavu, ocasní ploutev a kosti, osolíme, přidáme pokrájenou cibuli, mletou červenou papriku a vaříme, dokud se cibule zcela nerozvaří. Hotový vývar přecedíme, nalijeme na osolené maso, přidáme zelenou papriku nakrájenou na nudličky, nastrouhanou zeleninu a vaříme, dokud zelenina není zcela měkká.

Podobné recepty:

Kyselá garnátová polévka, Rychlá rybí polévka, Rybí polévka, Rybí polévka s chřestem a bílým vínem, Rybí polévka z cejna