Toastový nákyp

Potřebujeme:

1 cibuli, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 30 g másla, 11 ks toastového chleba, 3 vejce, 3 rajčata, 200 ml pochoutkový smetany

Jak na to:

Očištěnou a nakrájenou cibuli udusíme na oleji. Pak ji smícháme se smetanou a vejci, osolíme a opepříme. Toustové chleby opečeme v topinkovači. Rajčata nakrájíme na hrubší kousky. Vymaštěnou zapékací mísu vyložíme smetanovou směsí a střídavě do ní ukládáme opečené toustové chleby s rajčaty a sýrem. Zapékáme ve vyhřáté troubě asi 20-30 minut při teplotě 220 ° C.

Podobné recepty:

Obložené srdíčka, Chlebík s kaviárem, Losos s ořechovou crustou na bramborovém nákypu (a fenyklovém ragú), Pomazánka oliv, Opečené kousky lososa a candáta na listovém salátu