Hovězí maso v mrkvové omáčce
31.8.2012

olej, 600g hovězího masa
Omáčka: 200g uvařené mrkve, 50g kečupu, 50g smetany nebo bílého jogurtu, trochu soli
Hovězí maso nakrájíme na přiměřeně silné plátky a dáme dusit na oleji. Maso opepříme a podléváme vodou (necháme celý čas pod pokličkou). Mezitím umixujeme uvařenou mrkev spolu s kečupem, smetanou nebo jogurtem. Smixovanou směs vlijeme k masu a za občasného míchání vaříme dokud maso nezměkne. Podáváme s brambory uvařenými ve slupce a se zeleninou.
K tomuto jídlu se výborně hodí rybízový kompot nebo povidla.
Italské vařené hovězí maso v celerové omáčce, Hovězí kýta v hlívové omáčce, Hovězí polévka s těstovinami, Masové kuličky v rajčatové omáčce, Kuřecí maso ve sladké omáčce