Kuře s rýží na pánvi

Potřebujeme:

250g rýže, sůl, pepř, 1 středně velkou cibuli, 3 malé papriky (červenou, zelenou a žlutou), 1 větší rajče, 4 kuřecí prsa, 1 stroužek česneku, 2 lžíce oleje, ½ lžičky středně pálivé mleté ​​papriky, 2 lžíce másla , 1 svazek zeleného petržele

Jak na to:

Rýži dusíme asi 20 minut v osolené vodě, pak ji necháme důkladně okapat na sítku. Na velké pánvi rozpálíme olej a pečeme kousky kuřete 5 minut. K tomu přidáme rozmačkaný česnek, mletou papriku, sůl, pepř. Vyjmeme z pánve a odložíme do tepla. Na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme očištěnou na jemno nakrájenou cibuli, na proužky nakrájenou papriku a zeleninu opékáme na nízké teplotě 5 minut. Přidáme odkapánou rýži a na kostičky pokrájené rajče, příchutě solí, pepřem a mletou paprikou. Do směsi vložíme kuřecí maso, přikryjeme pokličkou a na nízké teplotě dusíme 10 minut. Před podáváním posypeme najemno nakrájenou petrželkou.
Pokud použijeme rýži ve varných sáčcích či speciálně upravenou rýži, musíme je před vařením důkladně zbavit nečistot pod tekoucí vodou.

Podobné recepty:

Kuře na Cole, Kuře Andula, Plzeňské kuře, Indické kuře s jogurtem, Kuře se zakys. smetanou