Knedlík domácí - vařená

Potřebujeme:

1 kg hrubé mouky, 1 celé vejce a 2 žloutky, malá lžička soli, trochu cukru do kvásku - malá lžička kvasnice asi 30-35 g - moc škodí, 2 dcl mléka a voda podle potřeby
velký hrnec - průměr přes 40 cm

Jak na to:

Kvásek z mléka, cukru a kvasnic přidáme do mouky. Přidáme sůl, vejce a žloutky. Míst a podle potřeby přidáváme vlažnou vodu. Těsto musí být polotuhé. Rozdělíme na 4 stejné kusy. Dobře vyválíme, aby nebyly trhliny. Vždy po dvě necháme vykynout asi 10 min., Pod igelit.fólii, aby neoschli. Do mírně vařící slané vody a 2 x 8 min. spolu 16 min. Popícháme a pomastíme.

Podobné recepty:

Bramborový knedlík, Knedlík s vajíčkem, Studený salát, Kuře a la kachna, Domácí knedlík