Jehněčí polévka s knedlíčky

Potřebujeme:

1 kg jehněčího s kostí, 2 l vody, 1 lžičku mletého muškátového květu, 250 ml sladké smetany, 2 PL maizeny, olej, 1 cibule, 1 mrkev, 1 kedlubna, 200 g květáku, 200 g zeleného hrášku, petrželka, sůl

Jak na to:

Maso omyjte, odblaníme, nakrájejte na menší kousky, vložte do vroucí vody, přidejte sůl, špetku muškátového květu a vařte asi 1 hod. Uvařené maso vykostíme, na jemno semelte, posolte, přidejte zbývající muškátový květ, smetanu, maizenu, promíchejte a tvarujte malé knedlíčky.

Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte mrkev nakrájené na kolečka, kedluben na hranolky, květák rozebraný na růžičky, hrášek a 1 min. smažte. Zalijte vroucím vývarem z masa, vložte knedlíčky a při mírné teplotě vařte 15 min. Nakonec dochuťte solí a posypte sekanou petrželkou.

Podobné recepty:

Hovězí polévka s knedlíčky, Jehněčí polévka s knedlíčky, Brokolicová polévka se sýrovými knedlíčky, Jehněčí polévka s knedlíčky, Japonská polévka s nudlemi a knedlíčky