Bezlepkové rohlíky (nebo housky) na 10 ks

Potřebujeme:

400g PROMIX Forte, 300 dl vlažné vody, 20 g droždí Fala (čerstvé) nebo 3 lžičky instantního droždí, 1 lžičku krystalového cukru, 1 lžička soli, 1 lžička citronové šťávy, 5 PL oleje

Jak na to:

Nejprve si připravte kvásek z trochy teplé vody, cukru a droždí (instantní droždí v tomto receptu také Rozpustit ve vodě). Potom do zbývající vody přidejte sůl, ocet, olej a zbytek cukru. Do nádoby s moukou nejprve přilijte kvásek a pak vodu s přísadami. Ručně místě, dokud dostanete hladké (ale husté) těsto. Pokud se lepí, přidejte trochu mouky. Necháme 4 min. odležet.
Na pomoučněném vále rozdělte nožem těsto na 10 dílů. Z každého vytvarujte rohlík (mokrýma rukama to jde snadněji), který položíme na plech, polstrovaný papírem na pečení. V teplém prostředí je nechte vykynout asi 15-20 min. Během kynutí jejich minimálně 3 krát potřete vlažnou vodou. Těsně před pečením je můžete potřít také rozšlehaným vajíčkem a posypat strouhaným sýrem (sezam). Pečte jejich 15-20 min. v předehřáté troubě při 200-220 ° C.

Podobné recepty:

Rohlíky s tvarohem, Bezlepkové palačinky, Smažené kapustové růžičky v kokosu, Housky s houbami, Kuřecí stehna se žampiónovou nádivkou