Palačinky se sladkokyselým zelím na asijský způsob

- Na 14 ks, 200 g čočky, 1 jablko, 1 lžička citronové šťávy, 2 stroužky česneku, olej, pepř, sůl
Těsto: 4 bílky, 0, 4 l vody, 300 g hladké mouky, špetka soli
Zelí: 1 hlávku bílého zelí, 2 PL krystalového cukru, 4 PL octa, 0, 3 l vody, 4 PL sójové omáčky, pepř, sůl
Zelí nakrájejte na tenké nudličky, osolíme, nechte 10 min. odstát, důkladně vyždímejte. Na pánvi dejte zkaramelizovat cukr, karamel podlijeme octem, přidejte vodu, sójovou omáčku, nechte přejít varem a míchejte, dokud se cukr úplně neroztaje. Vložte zelí, na minimu duste asi 15 min., Dochuťte mletým pepřem. Bílky vyšlehejte s vodou, přisypte mouku, špetku soli, nahladko vyšlehejte a nechte hodinu odpočívat.
Čočku nechte přes noc nabobtnat, druhý den ji dejte do čerstvé neosolené vody a uvařte do měkka. Před koncem vaření přidejte sůl.
Na pánvi zahřejte trochu oleje, nalijte trochu těsta tak, aby se rozteklo po celé pánvi, upečte z obou stran.
Každou palačinku nechte vychladnout. Uvařenou čočku slijte a nechte okapat, jablko oloupejte, vyberte jádřinec. Do mixéru vložte čočku, jablko, citronovou šťávu, pepř, sůl, česnek a krátce umixujte. Palačinky naplňte, stočte a podávejte se sladkokyselou zelím.
Rýže na asijský způsob, Palačinky s kysaným zelím, Palačinky, Zapečené palačinky s ořechovou nádivkou, Špenátové palačinky