Sterilizovaný okurkový salát

Potřebujeme:

5 kg salátových okurek, 2 hrsti soli, 1, 5 l teplé vody, ½ l octa, ½ kg cukru, 60 - 100 g křenu, ¼ kg cibule

Jak na to:

Okurky nastrouhejte, přidejte sůl, promíchejte a nechte 5 hodin odstát. Zalejte1, 5 l teplou vodou. Dále promíchejte a slijte. (Vodu si uschovejte). Svařte ocet s cukrem, křenem, a nakrájenou cibulí. Vše řádně promíchejte a naplňte do sklenic. Dolijte slitou vodou a 10 min. sterilizujte.

Podobné recepty:

Jarní okurkový salát, Okurkový salát s houbami, Sýrový salát s feferonku, Sýrový salát s feferonkou, Okurkový salát jinak