Ďábelská krkovička

2 kg vepřové krkovičky, 1 kg brambor, 200 g malých rajčat, celé nové koření, celý pepř, jalovec, celá kmín, hrubozrnná mořská sůl
Jak na to:V hmoždíři rozdrťte směs celého nového koření, celého pepře, jalovce, celého kmínu a hrubozrnné mořské soli. Rozdrcenou směs rovnoměrně rozsypte na pracovní desku a důkladně v ní vyválejte celou vepřovou krkovičku. Takto kořením obalené maso odložte na 24 hod. do chladničky. Pak maso vložte do pekáče, podlijeme vodou a přikryté pečte při střední teplotě asi 2 hod. Po výkopech přidejte předvařené a na čtvrtky nakrájené brambory a spolu znovu pečte. Pár minut před dokončením přidejte malé rajčata a krátce dopečte.
Podobné recepty:Ďábelska topinka, Vepřová krkovička se šťávou, Ďábelská směs, Kremžská krkovička, Pálivá ďábelská pomazánka