Řeznický křest

Potřebujeme:

1 kg krkovičky, 3 hrubší párky, 100 g oravské slaniny, 100 g mrkve, 100 g cibule, ¼ l suchého bílého vína, ¼ l vývaru, 0, 05 l kečupu, olej, sůl

Jak na to:

Maso omyjte, osušte, osolte a nožem do něj vyhlubte tři otvory, do kterých vsuňte párky. Slaninu nakrájejte na silnější plátky a hustě jejich poklademe na vrchní stranu masa. Svažte ho kuchyňským provázkem. Zeleninu omyjte, očistěte a nakrájejte. Opečte ji v pekáči, zalijte kečupem a vínem. Pak tam vložte maso, dolijte zbytek vína a vývar. Pečte v troubě 1,5 hodiny. Během pečení maso občas polijte výpekem.

Podobné recepty:

Plněná roštěná na řeznický způsob, Pizza na řeznický způsob, Pizza na řeznický způsob, Bůčková roláda