Pizza na řeznický způsob

25.9.2012
Potřebujeme:

150 g vařené šunky, 100 g suché salámy, 200 g nastrouhaného sýra, 12 Artyčokový srdíček, 20 černých oliv, 1 konzerva oloupaných rajčat, 4 lžíce rajského protlaku, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, polotuhé kynuté těsto, tuk na vymazání forem , 1, 5 svazku oregana, pepř, sůl

Jak na to:

Rajčata dejte na síto, umyjte a nechte dobře okapat. Olej rozpalte v pánvi a rychle na něm opečte stroužky česneku rozetřené se solí, pak přidejte rajčata a vařte, dokud se téměř veškerá tekutina neodpaří. Odstavte, nechte vychladnout a přimíchejte nakrájené oregano. Těsto vyválejte na pomoučněném vále a rozdělte do 4 vymazaných forem na pizzu. Natřete ho rajčatovým protlakem.
Šunku a salám nakrájejte na proužky a spolu s artyčoky a olivami rozložte na těsto. Osolte, opepřete pepřem a povrch posypte nastrouhaným sýrem. Vložte do trouby předehřáté na 200 ° C a pečte asi 20 min.
Hotovou pizzu posypte čerstvě nakrájeným oreganem.

Podobné recepty:

Pizza na řeznický způsob, Plněná roštěná na řeznický způsob, Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú