Peperonata (italský prívarok)

Potřebujeme:

1 PL másla, 1 PL oleje, 2 cibule, 1 celer, 1 mrkev, 1 červená silnostěnná paprika, 1 zelená silnostěnná paprika, 100 g pokrájeného masa, uzená slanina, 2 stroužky česneku, 2 konzervy rajčatového protlaku, 1 dl červeného vína, 1 lžičku vinného octa, sušená bazalka, petrželka, pepř, sůl

Jak na to:

Rozmrazte máslo a olej a poduste v něm nastrouhané cibule, nastrouhaný celer a mrkev, pokrájené maso, uzenou slaninu a česnek do zesklovatí. Zřeďte rajčatovým protlakem, červeným vínem a vinným octem. Ochuťte solí, mletým pepřem, bazalkou a jemně nakrájenou petrželkou a alespoň 1,5 hod. vařte na slabém ohni. Vložte na každou osobu po 1 nakrájené červené a zelené paprice a dlouho dusíme zakryté, dokud nezměknou, ale nesmějí rozvařit. Přidejte napůl překrojenu, do tvaru kostky nakrájeno a v horkém tuku usmažené špekáčky nebo párky.

Podobné recepty:

Fazolkový prívarok, Exotický opuntiový prívarok, Čočkový prívarok, Goralský prívarok z kysaného zelí, Strouhaná dýně na prívarok