Priadkový koláč

Potřebujeme:

½ kg mouky, 1 PL šlehačky, 20 g droždí, 50 g másla, 40 g krupicového cukru, 2 vejce, 1 žloutek, 0, 15 I mléka, 400 g jahodové marmelády, 0, 03 l rumu, 1 vanilkový cukr, sůl

Jak na to:

Z mouky, droždí, cukru a mléka připravte kvásek a nechte ho nakynout. Ostatní mouku mírně zahřejte, přimíchejte k ní zbytek cukru. vejce, žloutek, rozehřáté máslo, kvásek, mléko, vanilkový cukr, špetku soli. Vypracujte těsto. 30 min. ho nechte nakynout na teplém místě.
Těsto pak rozválejte na tloušťku 0,5 cm a natřete převařenou marmeládou s rumem. Zvi) tmě do dlouhé štrúdlu a do hlubšího kulatého pekáče ji vložte ve tvaru šneka. Propíchejte dřevěnou špejlí. Ve vyhřáté troubě pečte při teplotě 180-185 ° C asi 1 hod.. Koláč vyklopte až po vychladnutí a rovnoměrně pocukrujte.

Podobné recepty:

Kynutý koláč bez kynutí, Koláč müsli, Jablkový koláč, Rychlý koláč z jablek, Mražený koláč