Zimní polévka

Potřebujeme:

2 středně velké stroužky česneku, po 2 ks karotky, tuřínu, celery, brambor, 350 g dýně, ¼ hlávky zelí, 50 g másla, 2 l vody, sůl, pepř

Jak na to:

Očistěte česnek a jemně ho nasekejte; stejně i celerovou nať. Dýni oloupejte, karotku, tuřín a brambory očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Zelí očistěte a nakrájejte na malé proužky.
Česnek, celer, karotku a tuřín poduste na 30g másle. Když je zelenina měkká (ale ještě bez barvy), podlijeme ji vodou, osolte a hodinu vařte na slabém ohni. Po hodině přidejte zelí, dýni a brambory a vařte dalších 30 min.
Připravte do polévkové mísy a doplňte zbylým máslem a ještě horkou podávejte.

Podobné recepty:

Zimní zeleninová polévka podle pěti elementů, Zázvorový čaj pro zimní večery, Zimní bramborová polévka, Zimní salát, Hřibová pomazánka