Pečené maso s mandlově-bylinkovou kůrkou

Potřebujeme:

600 g libového vepřového masa v celku, 1 kg růžičkové kapusty, ¾ kg brambor, 2 vejce, 2 PL mouky, 1 PL sádla, 75 g oloupaných mandlí, 2 žloutky, 1 PL strouhanky, 2 šalotky, 1 pohár marinády na maso (400 ml), 100 g uzené slaniny, 3 PL másla, ½ svazku petrželky, 1 svazek míchaných bylinek (rozmarýn, petržel, bazalka), mletý muškátový oříšek, čerstvě mletý pepř, sůl

Jak na to:

Brambory uvařte doměkka, očistěte a protlačte nebo propasírujte. Nechte vychladnout.
Vejce, mouku a na jemno posekaný petržel přidejte k bramborové mase, ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vytvarujte podlouhlé knedlíky, které uvařte v dostatečném množství vody. Budou hotové když vyplavou na povrch. Vyjměte je a nechte okapat.
Maso omyjte, osušte a prudce opečte na rozehřátém sádle. Okořeňte a přeložte do velké zapékací nádoby. Bylinky a mandle na jemno posekejte, přidejte žloutky, sůl, pepř a strouhanku. Touto směsí potřete maso ze všech stran a nechte zapéct v troubě předehřáté na 200 ° C asi 10 min.
Šalotku pokrájejte a poduste ve výpeku, zalijte marinádou a nechte krátce převařit. Růžičková kapusta očistěte a asi 20 min. duste nad párou na mírně osolené vodě. Slijte.
Slaninu nakrájejte a osmahneme na pánvi, přidejte růžičková kapusta a opepřete. Na másle krátce dohněda opečte bramborové knedlíky. Upečené maso pokrájejte na plátky a podávejte s růžičkovou kapustou, knedlíčky a omáčkou.

Podobné recepty:

Pečené mandlové dortíky, Pečené brambory s česnekovým tvarohem, Mandlové medailonky s dresinkem, Mandlové hrudky, Salát plný barev