Marcipánový koláč

28.8.2012
Potřebujeme:

Těsto:, 4 vejce, 4 PL moučkového cukru, 4 PL hrubé mouky, džem
Krém: 100 g moučkového cukru, 2 PL kakaa, voda, 250 g másla, 1 žloutek Marcipán: 200 g ořechů (mandlí) , 200 g moučkového cukru, 1 bílek, čokoládová poleva

Jak na to:

Vymíchejte žloutky s cukrem, postupně přidávejte mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřete na menší vymazaný, moukou vysypaný plech a upečte. Mírně vychladlé natřete řidším džemem.

Krém: Cukr smíchejte s kakaem a přidejte tolik vody, aby byla směs zakrytá. Uvařte hustou kaši. Vymíchejte máslo ze žloutkem do pěny. Když krém vychladne, spojte ho s utřeného másla. Krém natřete na koláč.

Marcipán: Na jemno mleté ​​ořechy (mandle) smíchejte s cukrem, přidejte rozmíchaný bílek a zpracujte na hladkou hmotu. Na podložce posypané moučkovým cukrem ji rozválejte a přeneste na koláč. Celý ho polijte čokoládovou polevou a nechte ztuhnout.

Podobné recepty:

Nepečený marcipánová roláda, Kynutý koláč bez kynutí, Koláč müsli, Jablkový koláč, Rychlý koláč z jablek