Marcipánový koláč

Těsto:, 4 vejce, 4 PL moučkového cukru, 4 PL hrubé mouky, džem
Krém: 100 g moučkového cukru, 2 PL kakaa, voda, 250 g másla, 1 žloutek Marcipán: 200 g ořechů (mandlí) , 200 g moučkového cukru, 1 bílek, čokoládová poleva
Vymíchejte žloutky s cukrem, postupně přidávejte mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřete na menší vymazaný, moukou vysypaný plech a upečte. Mírně vychladlé natřete řidším džemem.
Krém: Cukr smíchejte s kakaem a přidejte tolik vody, aby byla směs zakrytá. Uvařte hustou kaši. Vymíchejte máslo ze žloutkem do pěny. Když krém vychladne, spojte ho s utřeného másla. Krém natřete na koláč.
Marcipán: Na jemno mleté ořechy (mandle) smíchejte s cukrem, přidejte rozmíchaný bílek a zpracujte na hladkou hmotu. Na podložce posypané moučkovým cukrem ji rozválejte a přeneste na koláč. Celý ho polijte čokoládovou polevou a nechte ztuhnout.
Nepečený marcipánová roláda, Kynutý koláč bez kynutí, Koláč müsli, Jablkový koláč, Rychlý koláč z jablek