Brambory paní pekařky

Potřebujeme:

1 kg brambor, cibule, pepř, mateřídouška, petrželová nať, rajčata, uzená slanina, alobal

Jak na to:

Syrové brambory pokrájejte na kolečka, uložte na dno ohnivzdorné mísy jednu vrstvu. Tuto pokryjte kolečky cibule, posypte pepřem, jemně nakrájenou mateřídouškou a petrželkou. Vrstvy brambor, cibule a koření střídejte, dokud se brambory neminou. Navrch dejte rajčata a na tenko pokrájenou slaninu. Přikryjte hliníkovou fólií a na pomalém ohni upečte. Když brambory změknou, odstraňte hliníkovou fólii a rychle upražte.

Podobné recepty:

Pollo alla Bílá paní-kuřecí prsa alla Bílá paní, Bílá paní, Tvarohová pomazánka podle paní Blanky, Rybízový koláč od paní Bottové, Perníkové těsto paní Mirky (stojí 1 den)