Skopová polévka s fazolemi

Potřebujeme:

250 g skopového krku s kostí, 1 l vody, 100 g suché fazolí, 0, 3 dl oleje, 1 cibule, 1 větší zelená paprika, domácí těstoviny, ½ dl zakysané smetany, 1 lžičku soli

Jak na to:

Fazole si namočte den předem.
Očištěné, přebytečného loje zbavené, umyté skopové maso blanšírujte. Zalijte vodou, nechte sevřít, osolte a vařte na mírném ohni doměkka. Omytou, nabobtnalou fazole uvařte doměkka ve vodě, ve které se Macau. Dávejte pozor aby se nerozvařila. Vývar z uvařeného masa se přeceďte přes husté sítko, maso pokrájejte na kostky. Na oleji se osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, na tenké nudličky nakrájenou papriku, zalijte vývarem, krátce povařte a vývar podle potřeby dochuťte solí. Při podávání do polévky vložte uvařenou přecezenou fazole, maso, uvařená těstovina a kyselá smetana.

Podobné recepty:

Skopová polévka po skotsku, Pohanková polévka s fazolemi, Paprikový salát s fazolemi, Sýrový salát s červenou fazolemi, Moravská fazolová polévka