Piškotový závin

2.10.2012
Potřebujeme:

5 vajec, 80 g moučkového cukru, 75 g polohrubé mouky, 10 g kakaového prášku, 2 PL oleje
Náplň: 400 ml smetany ke šlehání, 2 ztužovače šlehačky, 150 g tmavé mléčné čokolády, 1 vanilkový cukr

Jak na to:

Vymíchejte žloutky s 20 g cukru. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a pomalu ho vsypte 60 g cukru a spolu smíchejte. Do této masy zlehka přimíchejte žloutky s cukrem a mouku. Masu rozdělte na dvě části. Do jedné vmíchejte kakaový prášek a olej. Připravené těsta stříkejte pomocí potravinářského sáčky střídavě v pruzích na plech vyložený papírem na pečení. Špejlí vtáhněte tmavé těsto do bílého. Pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 200 ° C 8 minut. Po upečení zaviňte do rolády a nechte vychladnout. Po vychladnutí odstraňte papír, naplňte nádivkou a opět srolujte. Dejte ztuhnout na dvě hodiny do chladničky.

Náplň: Smetanu ke šlehání vyšleháme do tuha s vanilkovým cukrem a se ztužovačem šlehačky. Tmavou mléčnou čokoládu rozpusťte nad párou. Za občasného promíchání nechte vychladnout a pak přimíchejte k vyšlehané šlehačce.

Podobné recepty:

Závin z listového těsta s hlívou, Mandarinkový dort, Zelný závin, Jablkový závin s marcipánem, Jablkový závin s marcipánem