Křepelky na pytlácky způsob

30.10.2012
Potřebujeme:

8 křepelek, 200 ml zakysané smetany, 120 ml červeného vína, 200 g šalotky, 3 PL brusinek, 100 ml olivového oleje, ¼ l masového vývaru, svazek oregana, svazek meduňky, 1 PL nastrouhané citronové kůry, pepř, sůl

Jak na to:

Kuchyňsky upravené křepelky umyjte pod tekoucí vodou, osušte, osolte a opepřete. V olivovém oleji rozmíchejte šalotku nasekanou nadrobno, nasekané bylinky a nastrouhanou citronovou kůru. Marinádou potřete křepelky zevnitř i zvenčí. Zbylou marinádu rozpalte na pánvi a křepelky v ní opečte do zlatohnědá. Zalijte červeným vínem a masovým vývarem a přilijte kysanou smetanu. Přimíchejte brusinky, osolte a opepřete mletým pepřem. Křepelky v omáčce ještě krátce poduste. Podávejte s rajčatovým rizotem a silným červeným vínem.

Podobné recepty:

Křepelky s višněmi, Smažené křepelky, Jablečný sirup, Květák na italský způsob, Nudle na provensálsky způsob