Tyrolské knedlíčky

Potřebujeme:

100 g uzeného bůčku, 4 housky (sendvič), 50 g slaniny, 2 vejce, 2 dl mléka, 50 g hrubé mouky, muškátový květ, pepř, pažitka

Jak na to:

Umytý, osušen uzený bůček se uvařte doměkka, vykostíme a nakrájíme na drobné kostičky a promíchejte s houskou (sendvičem) nakrájeným na drobné kostičky. Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a částečně opražte do zesklovatí. Přidejte k připravené směsi a v troubě se za občasného promíchání mírně osmahneme.
Z vejce, mléka, mouky připravte těsto, mírně osolte, opepřete mletým muškátovým květem a pepřem, přidejte na jemno posekanou pažitku a nakonec přidejte opražený sendvič a spolu promíchejte. Z připravené směsi vytvarujte rovnoměrné knedlíčky (3 ks na porci) a vařte je ve vývaru nebo v osolené vodě asi 3 - 4 min. Uvařené vyberte, opláchněte ve studené vodě, aby ztuhly, okapané zalijte menším množstvím vývaru.

Podobné recepty:

Hovězí polévka s knedlíčky, Knedlíčky, Šunkové knedlíčky (do polévky), Falešné játrové knedlíčky (do polévky), Bažanti vývar se špenátovými knedlíčky