Jahodové řezy

30.10.2012
Potřebujeme:

6 vajec, 6 PL moučkového cukru, 6 PL hladké mouky, 1 dl oleje, 1dl horké vody
Náplň: 3 zarovnané PL želatiny, 2dl ​​vody, 7 dl jahodový nebo malinový kompot, 15 dkg cukru, ½ l šlehačky, džem

Jak na to:

Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidejte střídavě olej a horkou vodu a pořádně vyšlehejte. Přidejte prosátou mouku, vylijte na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečte.
Po vychladnutí potřete pikantním džemem, nalijte nádivku, můžete do ní opatrně vtlačit jahody a nechte ztuhnout. Po ztuhnutí pokrájejte na kostky a můžete ozdobit šlehačkou.

Náplň: Želatinu dejte nabobtnat do 2dl studené vody alespoň na 30 min., Lepší je alespoň 2 hod. předem. Kompot sceďte, přidejte 150g moučkového cukru a dejte ohřát. Přidejte želatinu a míchejte na ohni jen dokud se zrníčka nerozpustí. Nevařte! Nechte vychladnout a opatrně vmíchejte do vychladlé šlehačky. Vylijte na piškot a nechte ztuhnout.

Podobné recepty:

Jahodové řezy, Jahodové řezy, Banánový pohár, Letecké řezy, Řezy s pudingem