Tříbarevné řezy

30.10.2012
Potřebujeme:

Těsto: 9 vajec, 9 PL krystalového cukru, 9 PL polohrubé mouky, 1 balíček kypřícího prášku, 1 PL kakaa, 1 PL mletých ořechů
Náplň: 1, 5 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 9 PL krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, ¼ l rumu, 200 g mletých ořechů, 100 g rozinek, 50 g nasekaných ořechů

Jak na to:

Z bílků a krystalového cukru ušlehejte tuhý sníh, postupně přidejte žloutky a prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto rozdělte na 3 části. Do jedné zapracujte kakao a do druhé mleté ​​ořechy. Všechny tři těsta upečte samostatně na plechu vyloženém pečícím papírem.

Rozinky namočte do rumu. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte podle návodu na hustý krém, který rozdělte na 3 části. Vychladlé bílé těsto zlehka pokapeme rumem, natřete 1/3 pudinku a posypte v rumu namočenými rozinkami.
Rozinky přikryjte kakaovým těstem. Pokropte ho rumem, natřete 1/3 pudinku a posypte mletými ořechy. Na ně položte ořechové těsto, pokropte rumem a potřete zbylým pudinkem. Posypte rozinkami a silnější vrstvou posekaných ořechů. Zákusek nechte v chladu ztuhnout a pokrájejte.

Podobné recepty:

Tříbarevné řezy, Těstovinový salát, Punčový zákusek, Těstovinový salát s okurkou, Tříbarevné řezy