Exotická láska

Potřebujeme:

4 kuřecí prsa, 4 jablka, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce bílého vína, 4 lžíce oleje, 1 PL másla, 4 lžíce sójové omáčky, 1 PL kmínu, 3 kuličky pepře, 1 PL vegety, 1 špetka zázvoru, špetka skořice

Jak na to:

Plátky masa na okrajích nařízněte, jemně naklepeme a potřete 2 PL sójové omáčky a nechte chvilku odležet. Maso prudce opečte na troše oleje a dejte na talíř.
Mezitím očistěte jablka, nakrájejte je na tenké měsíčky. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Ve výpeku opečte cibuli nezesklovatí, přidejte jablka a maso. Posypte všemi kořením, podlijeme vínem a dusíme 20-30 min. na mírném plameni. V případě potřeby podlévejte trochou vody.
Před dodušením přidáme zůstatek sójové omáčky s plátkem másla na zjemnění. Podávejte se sklenkou vína nebo šampaňským.

TIP: Kuřecí maso můžete nahradit krůtím nebo vepřovým, přičemž dobu dušení přizpůsobte. Maso můžete marinovat v sójové omáčce i déle, bude křehčí.

Podobné recepty:

Exotická marináda, Exotická marináda, Horká láska