Horká láska

25.9.2012
Potřebujeme:

80 g másla, 4 vejce, 2 dl mléka, 2 starší housky, 80 g mletých ořechů, 80 g krystalového cukru, citronová kůra, mletá skořice
Poleva: 150 g čokolády na vaření, 1 dl mléka, ½ dl koňaku, šlehačka

Jak na to:

Housky pokrájejte a namočte do mléka. Máslo, žloutky a špetku skořice vymíchejte do pěny. Přimíchejte k ní nastrouhanou citronovou kůru a vyždímané housky. Bílky vyšlehejte s cukrem na tuhý sníh. K vyšlehaným žloutkem přidejte ořechy a sníh. Máslem potřete kávové šálky, naplňte je připravenou hmotou asi do ¾. Ponořte do hrnce s malým množstvím vody a vařte v troubě vyhřáté na 180 ° C asi 20 min.

Poleva: Čokoládu rozpusťte v horkém mléce a za stálého míchání přidejte koňak. Hotové koláčky vyklopte na talířky a polijte čokoládovou polevou. Dezert podávejte teplý. Ozdobte šlehačkou, případně flambování ovocem.

Podobné recepty:

Italská horká omáčka, Káva Amaretto, Brzlíková polévka, Vajíčkové těstoviny, Kokosky