Hovězí maso v lila omáčce

Potřebujeme:

450 g hovězí roštěnky, 1 velký lilek, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 400 g sterilovaných rajčat, 70 g rajského protlaku, 0, 9 l kuřecího vývaru, olej, 1 červená chilli paprička, ½ lžičky směsi koření z tlučeného koriandru, fenyklu , hřebíčku, skořice, 1 PL tymiánu, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Omyté maso osušte, nakrájejte na kostičky, okořeňte, osolte, posypte polovinou tymiánu a promíchejte. Na pánvi zahřejte olej, vložte maso, asi 10 min. ho opékejte a pak vyberte. Do výpeku vlijte ještě trochu oleje, osmahneme v něm cibuli a česnek, vložte posekané rajčat i se šťávou a vařte 10 min. Přidejte rajčatový protlak, směs koření, nakrájenou chilli papričku, zbytek tymiánu a dobře zamíchejte. Potom ke směsi vložte zpět maso, zalijte ho horkým vývarem a při mírné teplotě vaříme asi 30 min. Přidejte lilek nakrájený na drobné kostičky, promíchejte, přikryjte a uvařte doměkka.

Podobné recepty:

Italské vařené hovězí maso v celerové omáčce, Hovězí maso v mrkvové omáčce, Hovězí kýta v hlívové omáčce, Hovězí polévka s těstovinami, Kuřecí maso ve sladké omáčce