Domácí slané dalamánky

Potřebujeme:

400 g hladké mouky, 150 g ovesných vloček, 2 lžičky soli, 25 g droždí, 375 ml mléka (sladké smetany), hrubší sůl nebo kmín na posypání, tuk na vymazání plechu

Jak na to:

Mouku a vločky smíchejte v hlubší míse, přidejte kvásek (droždí nabobtnalé v troše vlažného mléka se špetkou cukru), přilijte mléko a vypracujte hladké těsto. Dejte na teplé místo kynout.
Těsto vyberte na pomoučněný vál, prohněťte ho, zformujte do válce a rozdělte na 12 kousků. Udělejte bochánky a nechte je ještě nakynout. Před pečením každý bochník potřete mlékem, posypte solí a kmínem a vrch vykrojte do tvaru kříže. Poklademe je na vymazaný plech a nechte péct ve vyhřáté troubě 20 min.

Podobné recepty:

Domácí listové těsto, Slané dalamánky s ovesných vločkami, Domácí bramborové knedlíky, Slané sušenky s rokfortovým krémem, Sušenkové jednohubky