Hovězí karbanátek

30.8.2012
Potřebujeme:

80 dkg zadního hovězího masa, 2 párky, 5 PL oleje, 2 PL másla, 2 cibule, 2 lžíce hladké mouky, 0, 1 l plzeňského piva, 1 lžička sladké mleté ​​papriky, bobkový list, pepř, sůl

Jak na to:

Oplachová válečku hovězího masa nakrájejte plátky, mírně je naklepeme, osolte a opepřete. Na tuku zpěníme 1 cibuli, přidejte plátky masa a z obou stran osmahneme, mírně podlijeme vodou, vložte do trouby a duste doměkka za občasného podlévání.
Když je maso měkké, výpek zaprášíme hladkou moukou, po zapražených podlijeme vodou nebo vývarem a přidejte pivo, bobkový list, promíchejte a šťávu dobře provaříme. Před podáváním maso vyjměte a šťávu dobře provaříme. Před podáváním vyjměte ze šťávy bobkový list. Při podávání maso ozdobíme na másle opečeným a nakrojením párkem a podušenou druhou cibulí nakrájenou na kolečka. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Podobné recepty:

Zeleninový karbanátek, Kuličky s nivou, Metropolitan hovězí steak, Hovězí bifteky, Hovězí polévka s těstovinami