Pstruh

30.8.2012
Potřebujeme:

2 pstruhy, 100 ml vína, hladká mouka, 100 ml smetany, oloupané mandle, olej, máslo, šťáva z pomeranče, 1 petržel, šťáva z citronu, vegeta

Jak na to:

Ze pstruhů ostrým nožem oddělte páteř a ocas. Na porce pstruhů přidejte máslo, posypte vegetou, obalte v mouce a na oleji prudce opečte. Opražené plátky vyberte, olej slijte. Na pánev dejte máslo, plátky vraťte zpět, zalijte vínem, pomerančovou a citronovou šťávou, smetanou. Přidejte mandle a pokrájený petržel. Pekáč přikryjte, nechte převařit a hned odstavte.

Podobné recepty:

Pstruh plněný sekanou petrželkou, Pstruh v batůžku, Pstruh v žampionech, Pečený pstruh s mandlemi, Rybářský pstruh