Kuřecí plátky na víně

800 g kuřecích prsou, 1 lžičku koření na steaky, 3 PL oleje, 1 PL másla, 0, 7 dl koňaku, 5 plátků oravské slaniny, 150 g žampionů, 150 g mražené zelené fazolky, bobkový list, tymián, pepř, 2 , 5 dl bílého vína
Jak na to:Maso omyjte, osušte, nakrájejte na plátky, zlehka naklepeme a posypte kořením. Z obou stran opečte na horkém másle s olejem dozlatova. Polijte koňakem a zapalte.
Flambované plátky vyjměte a udržujte teplé. Do výpeku přidejte nadrobno pokrájenou slaninu, pokrájené očištěné žampiony a mraženou fazolky. Restujte asi 5 min. Zalijte vínem, okořeňte, přidejte opečené maso a duste 10-15 min.
Podávejte s vařenou rýží, obložené zeleninou.
Kuře na červeném víně, Kuře na jehle s brokolicí na víně, Kuřecí stehna na červeném víně, Broskvový salát s vínem, Kuřecí prsa s broskvemi