Středomořský guláš

¾ kg hověziny, ½ kg rajčat, ¼ kg malé cibulky - šalotky, 2 mladé cukety, 1 červenou papriku, 3 PL oleje, 2 lžíce hladké mouky, 30 g másla, 2 bobkové listy, špetka čerstvého nebo sušeného tymiánu, sůl, mletý černý koření, 1 PL vegety, ¼ l červeného vína
Jak na to:Maso nakrájejte na kostky, obalte v hladké mouce a orestujte na polovině rozpáleného oleje a másla. Opečené maso přeložte do ohnivzdorné mísy. Do výpeku v pánvi přidejte druhou polovinu oleje a másla a Zpěňte očištěné celé cibulky. Poprašte je zbytkem mouky, promíchejte, osolte, opepřete, posypte tymiánem a podlijte vínem. Přidejte i nakrájená rajčata, bobkové listy a přiveďte k varu. Vylijte na maso připravené v ohnivzdorné míse, přikryjte a dejte péct do trouby asi na 75 min. Mísu odkryjte, přidejte papriku nakrájenou na nudličky, cukety nakrájené na kolečka i se slupkou, jemně posypte vegetou, promíchejte a dejte dopéci. Podávejte s čerstvým křupavým chlebem, který si namáčejte do šťávy.
Podobné recepty:Zelný guláš, Kuře na středomořský zpusob, Guláš s lečem, Cuketový guláš se zeleninou, Kotlíkový guláš