Celerová - křenová bomba
9.9.2012

2 mladé celery, pepř, sůl
Zálivka: zakysaná smetana, 1 citron, 1 lžička cukru, 2 PL oleje, 1 lžičku francouzské hořčice, čerstvě nastrouhaný křen
Na plátky pokrájený celer uvařte v osolené vodě do poloměkka. Po vychladnutí celer pokrájejte na úhledné nevelké kostky a vložte jej do mísy. Zálivkou ho zalijte, dochuťte solí, pepřem a dejte vychladit.
Zálivka: V misce promíchejte zakysanou smetanu s citrónovou šťávou, cukrem, olejem a hořčicí. Pečlivě zašleháme co největší množství strouhaného křenu.
Sýrové koule s kyselou krémovou smetanou a křenem, Jarní bomba aneb co dům dal, Mariánova celerová rýže, Celerová polévka s kmínem, Celerová polévka se sýrem