Talíř štěstí

Potřebujeme:

150 g kuřecích prsou, 130 g zelených nudlí, 130 g konzervované chřestu, 1 PL kukuřičné mouky, 1 PL sójové omáčky, 1 PL sherry, 4 mladé cibulky, kůra z ½ citrónu, 1 stroužek česneku, 1 PL citronové šťávy, drůbeží vývar, cukr, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Prsa vložte mezi dva listy čisté fólie a válečkem je zploštěte na tloušťku asi ½ cm. Nakrájejte je na proužky asi 2,5 cm. Vložte do mísy se sójovou omáčkou, sherry, kukuřičnou moukou a kořením. Po-obracejte je, aby byl každý kousek dobře obalený. Kuřecí maso, jarní cibulky podélně nakrájené na 2,5 cm kousky, česnek a úzké proužky citronové kůry dejte do velké teflonové pánve, přidejte vývar, přiveďte k varu a za stálého míchání nechte zhoustnout. Přimíchejte chřest, dochuťte cukrem, citronovou šťávou a nechte vařit 5 min.
Ve velkém hrnci uvařte těstoviny podle návodu. Po odkapání je upravte na talíře, navrch dejte maso a chřestovou omáčku. Ihned podávejte.

Podobné recepty:

Pražma královská na česneku, Cuketa s mozzarelou, Rychlé vařené tvarohové placky, Super špíz, Rohlíkové mini pizzy - ze starých rohlíků