Mladé pečené jehněčí
9.9.2012
2 kotlety z jehňátka, rozmarýn, tymián, 1 stroužek česneku, mátu peprnou, 1 lžičku strouhané citronové kůry, 100 ml oleje nebo bílého jogurtu
Jak na to:Omyté a osušené maso dejte na noc marinovat do bylinkové marinády vymíchání z posekaných bylinek, utřeného stroužku česneku, citronové kůry a oleje (bílého jogurtu). Pak maso vyjměte a prudce opečte na pánvi. Na každou kotletu dejte 1 PL vejčité směsi a znovu krátce zapečte.
Vaječná směs: Vejce smíchejte s máslem, přidejte nasekanou petrželku a cibuli a podle potřeby i strouhanku.
Jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem, Jehněčí maso na zelenině, Pečené jehněčí kotlety, Jehněčí žebírka na bylinkách, Dušená jehněčí kýta