Rýže s masem a s houbami
1.10.2012
2 hrnky rýže (250 ml), 30 dkg mletého masa (lanšmítu), několik čerstvých hub (žampiónů), 2 cibule, 5 dkg slaniny, ¼ l vývaru z masoxu, mletá paprika, mletý pepř, sůl
Jak na to:Rýži uvařte. Na vyškvařené slanině osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, a očištěné houby, přidejte mleté maso (lanšmít), posypte kořením a paprikou, maso trochu osolíme, a za častého míchání osmahneme. Podlijte vývarem dusíme a asi 30 min. Lanšmít podlijte jen velmi málo a také jen krátce dusíme. Potom vmíchejte uvařenou rýži a podle chuti ještě dosolte. Na talíři můžete ještě posypat strouhaným sýrem a obložte plátky rajčata.
Podobné recepty:Plněná cibule, Funghi Risotto, Kedluben plněný masem, Rajčatová rýže s kuřecím masem, Těstoviny s houbami