Zázračné copánky

Potřebujeme:

½ kg prosáté mouky, 4 vejce, 150 g margarínu, 40 g moučkového cukru, 4 PL pomerančové šťávy (rumu, koňaku), 100 g moučkového cukru, olej na fritování, 1 vanilkový cukr, sůl

Jak na to:

Mouku prosejte, do středu rozbijte vajíčka, přidejte změklý margarín, moučkový cukr, šťávu (koňak) a trochu soli. Ze surovin vypracujte těsto a dejte ho odpočinout na 2 hod. do chladničky.
Těsto vyklopte na pomoučněný vál. Nožem z něj pokrájejte dlouhé pásy, silné asi 1 cm. Zapleťte je 3 a 3 prameny asi 10 cm dlouhé copánky a smažte je na oleji při teplotě asi 180 ° C. Při pražení je obracejte aby se upekli dozlatova. Při pletení se snažte, aby byly copánky přibližně stejné. Usmažené je dejte okapat a pak je posypte moučkovým cukrem, do kterého přidejte vanilkový cukr.

Podobné recepty:

Vánočka, Kotlety zázračné kuchařky, Pudingoše, Slaná kytka