Cihlářská kyselá bramborová polévka

Potřebujeme:

30 dkg brambor, 1/2 PL sádla, 1 cibule, 1/2 lžičky mleté ​​papriky, 1/8 l kysané smetany, trochu polohrubé mouky, sůl, cukr, ocet

Jak na to:

Na sádle upražte nadrobno pokrájenou cibuli. Přidejte papriku a mírně ji osmahneme. Vložte do ní na kostky nakrájené brambory. Podlijte potřebným množstvím vody a vařte, dokud jsou brambory téměř měkké. Přilijte smetanu rozmíchanou s moukou, podle potřeby dochuťte solí, cukrem a octem.
Podávejte s černým chlebem

Podobné recepty:

Kyselá bramborová polévka s vejci, Kyselá bramborová polévka s vejci, Kyselá bramborová polévka s vejci, Kyselá polévka - couračka, Kyselá koprová polévka