Marinované kuřecí kousky

Potřebujeme:

700 g kuřecích prsou, 50 ml koňaku, 4 PL kukuřičné mouky, 350 g mražené zelené (nejlépe Chřestová fazolky), 4 plátky anglické slaniny, 2 lžíce sojové omáčky, 4 stroužky česneku, 1 lžičku lžičku cukru, 2 vejce, olej, drcený kmín , drcený koriandr, mletý zázvor, mletý bílý pepř, sůl

Jak na to:

Kuřecí prsa omyjte, osušte, nakrájejte na menší kousky, vložte do marinády z koňaku, 1 PL oleje, drceného kmínu, koriandru, zázvoru, ze sójové omáčky, z 2 rozmačkaných stroužků česneku, cukru a marinujeme 3 hodiny. Vejce rozšlehejte, osolte, opepřete a přimíchejte mouku. Do tohoto těstíčka vložte marinované maso a opět promíchejte. Kousky kuřecího masa po jednom vybírejte a smažíme v rozehřátém oleji.
Fazolky krátce blanšírujte, pak zabalte do plátků slaniny, vložte do pekáče, polijte olejem smíchaným s nasekaným zbylým česnekem a na 10 min. vložte do vyhřáté trouby. Kuřecí kousky podávejte s fazolkami.

Podobné recepty:

Marinované kuřecí křidélka, Pánev s kuřecím gyrosem, Kuřecí játra trochu jinak, Kuřecí salát s ovocem, Kuřecí špíz na medu