Kuřecí špíz na medu

Potřebujeme:

250g kuřecích prsíček, 160 g prorostlé nebo oravské slaniny, 2 větší cibule
Marináda: 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci dezertního vína, 1 lžičku cukru, 1 / 2 lžičky vegety, 1 lžičku mletého zázvoru, 2 stroužky protlačeného česneku
Směs na potírání: 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu

Jak na to:

Kuřecí prsa nakrájíme na střední kousky cca 3 cm. Všechny ingredience na marinádu smícháme. Vložíme do ní maso a necháme cca 3 hodiny odstát v chladu.
Slaninu nakrájíme na malé kousky, cibuli na měsíčky nebo na kolečka. Na kovové nebo dřevěné špejle napichujeme střídavě marinované maso, cibuli a slaninu. Takto připravené špízu grilujeme v troubě resp. na grilu. Během grilování potíráme medovou směsí (tu vyrobíme vymíchání sójové omáčky a medu) a průběžně otáčíme.
Ogrilované špízy podáváme s rýží, příp. bramborami.

Podobné recepty:

Zelenino-kuřecí špíz, Křupavé ovoce, Balkánský kuřecí špíz v pivním těstíčku, Kuřecí špíz, Sýrovo-kuřecí špíz