Pizza s hráškem a žampiony

8.10.2012
Potřebujeme:

1 hermelín, 150 g sýra (eidam), 150 g kečupu, 100 g sterilovaného hrášku, 100 g žampionů, oregano, tymián, tuk na vymazání plechu, sůl

Jak na to:

Tvrdý sýr nastrouhejte. Hermelín nakrájejte na proužky. Očištěné žampiony nakrájejte na plátky (můžete použít i sterilované žampiony ve slaném nálevu).
Připravte si těsto, dejte ho na pomoučněný vál a vytvarujte. Potom ho přeneste na vymazaný plech. Nejprve těsto potřete kečupem, z nakrájeného hořce vytvoříte na něm pásy, které střídejte s pásy žampionů a hrášku. Pizzu posypte oreganem a tymiánem a osolte jen velmi málo. Dejte péct do vyhřáté trouby, během pečení okraje pizzy můžete potírat vodou nebo rozšlehaným vejcem. Pizzu před dopečením posypeme sýrem a nechte ještě chvíli zapéct, dokud se sýr nerozpustí.

Podobné recepty:

Pizza se zeleným hráškem a s vejcem, Chlebová pizza, Chlebíková pizza, Pizza s hráškem a žampiony, Brokolice s rajčaty a žampiony