Škvarková pagáčiky

Potřebujeme:

300 g polohrubé mouky, 4 PL mléka, 30 g kvasnic, 4 lžíce zakysané smetany, 3 PL bílého vína, 3 žloutky, 300 g škvarek, špetka cukru, pepř, sůl

Jak na to:

Kvasnice nechte vykynout ve vlažném mléce se špetkou cukru a 1 lžičku mouky. Potom je zamíchejte s moukou, 2 žloutky, smetanou, vínem, mletými škvarky, solí, pepřem na polotuhé těsto. Těsto vyválejte a poskládejte jako obálku, tento postup opakujte ještě 2 krát.
Potom ho vyválejte na tloušťku 1,5 cm a formičkou udělejte kolečka. Pagáčiky nechte trochu vykynout. Potřete vejcem, pečte v předehřáté troubě.

Podobné recepty:

Slané pagáčiky, Pagáčiky se šunkovou náplní, Tvarohové pagáčiky, Tvarohové pagáčiky, Tvarohové pagáčiky