Papriky plněné mandlovou rýží

Potřebujeme:

2 PL olivového oleje, 50 g nasekaných mandlí, 140 g dlouho rýže, 2 stroužky česneku, 3, 5 dl zeleninového vývaru z kostky, 1 svazek jarní cibulky, 140 g malých rajčat, 150 g mozzarelly, 140 g sýra s modrou plísní, 1 hrst petrželové natě (pažitky, bazalky ..), 3 velké červené papriky, 3 velké žluté papriky, pepř, sůl

Jak na to:

V pánvi zahřejte olej, osmahneme na něm posekané mandle, přidejte suchou rýži a za stálého míchání smažte, dokud rýže nezačne být jakoby ze skla. Přidejte posekaný česnek, zalijte vývarem, přikryjte a na mírném ohni vařte asi 10 min. (Dokud rýže nevsákne vývar a nezměkne).
Dejte dolů z ohně, vmíchejte pokrájenou cibulku, rajčata, sýry a bylinky. Ostrým nožem otevřete papriky kolem jaderníku, jádřinec odstraňte, "čepičku" se stopkou odložte. Papriky naplňte rýžovou směsí. Asi metr dlouhou nit uvažte na stopku, papriku uzavřete a nit omotejte kolem celé papriky. Uzavřené papriky grilujte 15 - 20 min. Při mírnější teplotě . Papriky jsou hotové, když se na paprice začnou vytvářet hnědé "puchýřky".

TIP: Pokud náhodou paprika praskne, zabalte ji do alobalu a do grilujte.

Podobné recepty:

Plněné papriky sýrem, Plněné pečené papriky, Plněné papriky se sójou, Plněné papriky nivou, Plněné papriky