Plněná vepřová roláda

Potřebujeme:

1, 25 vykostěného vepřového plece, 1 PL plnotučné hořčice, 1 menší celer, 3 mrkve, 3 cibule
Náplň: 7 plátků oravské slaniny, 1-2 vejce, 1 žloutek, 5 housek, 3 PL mléka, ½ lžičky mletého bílého koření, 2 PL posekané petrželky, 2, 5 dl bílého vína, 2 lžíce oleje, sůl

Jak na to:

Maso odblaníme, zbavte tuku, omyjte, osušte a nakrojte na velký plát. Zlehka ho naklepeme. Osolte, opepřete a natřete hořčicí. Na širším okraji navršte nádivku, zaviňte a zpevněte nití. Dejte do vymazaného pekáče a natřete olejem. Podlijte horkou vodou a při 200 ° C pečte 50-60 min. Během pečení podlévejte výpekem. Přidejte očištěnou pokrájenou zeleninu a cibuli, podlijeme vínem a pečte dalších 20 min. Teplou roládu pokrájejte, ozdobte bylinkami. Podávejte se zeleninou a vařenými bramborami.

Náplň: Housky pokrájejte na kostky a dejte do mísy. Navlhčete je mlékem, posypte na kostičky pokrájenou opečenou slaninou. Přidejte vejce, žloutek, petrželku, dochuťte pepřem, solí a zpracujte.

Podobné recepty:

Plňená roláda, Roláda plněná šlehačkou, Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Bůčková vepřová roláda, Roláda plněná šlehačkou a meruňkami