Pizza s mletým masem

3.10.2012
Potřebujeme:

400 g míchaného mletého masa, 200 g nastrouhaného ementálu, 8 rajčat, 1 feferonka, malá konzerva oloupaných rajčat, 1 PL rajského protlaku, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 4 PL olivového oleje, křehké těsto, šálek strouhanky, svazek zelené petrželky, 1 PL mleté ​​červené papriky, 1PL nasekaného oregana, trochu vegety, 1 lžičku kari koření, pepř, sůl

Jak na to:

Olej rozpalte v hrnci a rychle v něm opečte mleté ​​maso. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek rozetřený se solí a krátce osmahneme. Ochuťte mletou červenou paprikou, kari kořením a oreganem a přidejte oloupaná rajčata. Přimíchejte rajčatový protlak, osolte a přidejte nadrobno nasekanou feferonku, pepř a vegetu. Vařte na prudkém ohni, dokud se tekutina neodpaří. Rajčata oloupejte a nakrájejte na plátky.
Těsto vyválejte a rozdělte do 4 forem na pizzu. Posypte ho strouhankou a obložte plátky rajčat. Na ně rozložte masovou směs a posypte nastrouhaným sýrem. Vložte do trouby předehřáté na 200 ° C a pečte asi 20 min. Vyberte, posypte zelenou petrželkou a podávejte.

Podobné recepty:

Pizza s dušeným vepřovým masem, Pizza taštičky, Hovězí karbanátky, Pizza rohlíky, Pizza s mletým masem