Srnčí řízky se žampionovou omáčkou a rybízovým kompotem

3.10.2012
Potřebujeme:

600 g srnčího masa, 150 g uzené slaniny, 1 cibule, 2 zrnka nového koření, 1 bobkový list, 2 dl červeného vína, ocet, 20 g hladké mouky, 60 g rybízového kompotu, 1 citron, 120 g žampionů, 20 g másla, vývar, drcený pepř, sel

Jak na to:

Slaninu nadrobno nakrájejte a osmahneme. Maso omyjte, odblaníme a nakrájejte na řízky. Mírně je naklepeme, osolte, opepřete a opečte na opražené slanině z obou stran. Opražené řízky vyjměte.
Ve výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Potom vložte zpět řízky, podlijeme je vývarem, trochou vína, pokapejte octem a přikryté duste doměkka. Během dušení řízky obracejte a podlévejte vývarem. Nakonec přidejte máslo smíchané s moukou, po chvilce rybízový kompot, oloupané kolečko citrónu, zbylé víno a převařte.
Měkké řízky vyberte, omáčku přeceďte a přidejte do ní žampiony nakrájené na čtvrtky a opražené na másle a zahřejte.
Jako přílohu k Srnčí řízkům s omáčkou podávejte opékané brambory a rybízový kompot.

Podobné recepty:

Srnčí řízky na žampionech, Krutí řízky se žampionovou omáčkou pro pravé gurmány, Vepřové řízky s brusinkovou omáčkou, Srnčí řízky v marinádě, Srnčí řízky na červeném víně