Kuře s rozinkami

12.10.2012
Potřebujeme:

1 větší kuře, 120 g rostlinného tuku, 50 g cibule, ½ kg jablek, 40 g rozinek, 50 g vlašských ořechů, 10 g medu, 2 dl bílého vína, šťáva z ½ citrónu, muškátový květ, 1/4 lžičky mletého zázvoru, mletý pepř, hřebíček, sůl

Jak na to:

Kuře rozdělte na čtvrtky, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem a do každé zapíchněte hřebíček. Potom maso pokapejte citronovou šťávou rozmíchanou v 2 PL vína a dejte na 4 hodiny do chladničky. Cibuli nakrájejte na plátky, jablka na čtvrtky, ořechy posekejte a rozinky nechte nabobtnat v horké vodě. Porce kuřete prudce opečte na tuku, přidejte cibuli, lehce osmažte a podlijte vínem. Duste do měkka. Před dokončením přidejte jablka, ořechy, med, muškátový květ, rozinky a krátce duste.

Podobné recepty:

Kuře podle Tamary, Kuře na způsob bažanta, Kuře á la india, Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem